INTERCULTURALITAT I EDUCACIÓ

INTERCULTURALITAT I EDUCACIÓ

martes, 20 de octubre de 2009

2. DEBAT

Bé, un cop acabat el debat i assimilades les multíssimes aportacions fetes pels companys i companyes,crec que m´ha ajudat a entendre molt millor la terminologia emprada, tal com interculturalitat, multiculturalitat, diversitat... i, fins i tot, ha veure perspectives diferents de les pròpies. De vegades ens capfiquem en una manera de fer o d´entendre una situació i la visió,l´aportació i l´explicació de l´altre ens fa modificar el que en un principi creiem que era, si més no, el correcte.

El cas proposat, penso que força comú, en la societat actual i en algunes institucions educatives i els seus responsables, ens ha apropat més a una realitat que és amb la que ens trobem: La diversitat cultural a les aules de les nostres escoles i instituts i les diferents maneres educatives i pedagògiques de plantejar la tasca docent.
Penso que el cas del Joel i la Berta és un exemple del que pot passar en el dia a dia dels instituts.

Amb la lectura de "Educació intercultural" de les orientacions per al desplegament del currículum, editat per la Generalitat de Catalunya s´enten molt millor com s´ha de començar a construïr tot plegat. Des del PEC, de mica en mica, amb pocs objectius plantejats, amb consens de tot el centre.
Escoltar als altres i prendre decissions conjuntes. Afavorir el treball en equip.

No hay comentarios:

Publicar un comentario